Személyközpontú beszélgetés

személyközpontú beszélgetés

Amikor nehéz élethelyzetben vagyunk, nagy döntések előtt állunk, vagy csak azt érezzük, hogy azok a bizonyos hullámok összecsapnak a fejünk felett, ilyenkor sokat jelenthet egy szakértő támogatása, egy személyközpontú beszélgetés. Mentálhigiénés szakemberként a lelkileg egészséges embereket segítem, akik valami miatt elakadtak vagy kizökkentek az egyensúlyból.

Ha azt érzi, hogy új lehetőségek segítenének az élethelyzetének javításában és a változás útjára lépne, ha önmagát és erősségeit szeretné jobban megismerni, vagy egy kiegyensúlyozottabb és céltudatosabb életre vágyik, akkor a saját erőforrásainak feltérképezésével egy támogató és biztonságos környezetben kísérem az úton a megoldás felé.

Miért kellene, hogy még évekig ugyanazokon rágódjon? Miért kellene félnie egy adott lépés megtételétől? Az életünk a változásról szól, és csak rajtunk múlik, hogy bátran előre nézzünk és tovább lépjünk.

Munkám során elengedhetetlennek tartom a teljeskörű figyelmet, a feltétel nélküli elfogadást és az empátiát a hozzám fordulók felé. Kevés erősebb ösztönzés létezik az ember életében, mint az a vágy, hogy meghallgassák. Ha meghallgatnak, az azt jelenti, hogy komolyan vesznek. Amikor meghallgatnak és elfogadnak, tisztába kerülök a gondolataimmal és az
érzéseimmel. A beszélgetések során én is ilyen légkört próbálok megteremteni, ahol Ön bizalommal kiöntheti a szívét, majd pedig együtt keressük a legjobb alternatívákat.

Milyen területeken nyújt segítséget a személyközpontú konzultáció?

Kommunikációs problémák és konfliktus helyzetek

Munkahelyi konfliktusok kezelése

Krízisek és döntéshelyzetek

Szakítás, válás feldolgozása

Veszteséggel való megküzdés, gyászfolyamat

Változtatás, változás az életében

Önismeretének fejlesztése

 •  
  Coaching

  A coaching egy jövő felé tartó utazásnak tekinthető, ahol az iránytű az Ön…

 •  
  Gyász feldolgozása

  A veszteség, bárkinek vagy bárminek az elvesztése óriási csapás számunkra, főképp, ha ez…

 •  
  Vezetőfejlesztés, nem csak vezetőknek!

  A fejlesztő folyamatokban a hangsúly a megoldáson és az elérni kívánt eredményeken van.…